Uluslararası TestIstanbul Konferansı’na Öğrencilerimizle Katıldık

Testİstanbul Konferansı, her yıl farklı bir tema ile yazılım ve test mühendislerini bir araya getirmeyi ve son teknolojileri tartışmayı amaç edinmektedir. Bu yıl 6-7 Ekim tarihlerinde 13.sü düzenlenen konferansta  tema; Metaverse, Blockchain, Oyun Testi ve IOT olarak belirlendi. Bölümümüzden Dr.Öğr.Üyesi Savaş Öztürk “Testing Games vs. Gamifying Tests” başlıklı konuşmasıyla katıldı. Konuşmasında daha önce çalıştığı ciddi oyun kategorisinde değerlendirilebilecek simülasyon sistemleri ile oyunların benzerliklerinden, oyunları test etmenin geleneksel yazılım test süreçlerine göre farklılıklarından ve zor ve sıkıcı bir süreç olan yazılım test sürecinde verimin oyun mekanikleri yardımı ile nasıl iyileştirilebileceğinden bahsetti. Keşifsel testlerde uygulanan bir oyunlaştırma pratiğini anlatarak projeye etkilerini değerlendirdi.
Katılımcılar, etkinlik süresince Gather adlı metaverse platformu üzerinde sosyalleştiler ve çeşitli etkinliklere katıldılar. Düzenlenen Oyun Testi yarışmasına bölümümüzden 4 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimizden Mehmet Onur Varol, Aziz Berat Bozoğlu, Ozan Arda Buğa ve Semih Gül; DungeonVoxel adlı oyunu test ederek, diğer yarışmacıların bulamadığı 12 önemli hatayı bularak raporladılar ve oyunun “Credits” bölümünde anılmak için şanslarını denediler. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

11.10.2022 Okunma Sayısı : 326