Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Oryantasyon Programı Tamamlandı


Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 19 Eylül Pazartesi günü başladı.
Bodrum’a bu yıl hazırlık eğitimini geçmiş 2021 yılı öğrencilerimiz ile beraber 2022 girişli ve İngilizce Hazırlık’tan muaf olan 14, yatay geçişle gelen bir ve uluslararası öğrenci kontenjanından da bir kişi olmak üzere 43 yeni öğrencimiz geldi. Bu öğrencilerimiz 17-18 Eylül tarihlerinde hızlıca Bodrum İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün hazırladığı yurtlara yerleştikten sonra soluğu okulda aldılar. Neredeyse tamamına yakını ilk hafta derslere katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyor, gözlerinden okunan mutluluklarının ve şevklerinin hiç sönmemesini diliyoruz.
Dijital Oyun Tasarımı Bölümü öğrencilerinin için bölüme alışabilmeleri açısından bir dizi oryantasyon etkinliği düzenlendi.
16 Eylül Cuma günü düzenlenen Zoom toplantısı ile öğrencilerimizin en başta ulaşım, konaklama ve ders kayıtları ile ilgili merak ettikleri cevaplandırıldı. 
Fakültemize yeni gelen öğrencilerimiz için 19 Eylül Pazartesi günü DOT Lab’ta karşılama yapıldıktan sonra, Yeşil Salon’da dönemin ilk dersi olan Master in English: Arts and Visual Culture dersi yapıldı.
20 Eylül 2022 ve 22 Eylül 2022’deki muafiyet sınavlarında öğrencilerimiz ders alanlarımızdan olan Multimedia Lab’ı tanımış oldular. 
Farklı yerlerden, farklı koşullarda gelen bu öğrencilerimizi ve geçen yıl acemiliklerini atan ikinci sınıf öğrencilerimizi kaynaştırmak için 20 Eylül Perşembe günü bir kaynaşma etkinliği düzenlendi. “The Marshmallow Challenge” etkinliğinde birbirini hiç tanımayan öğrencilerimizin oluşturduğu gruplar, hızlıca kaynaşarak başarılı takım çalışmaları sergilediler.
Bölüme ilk gelen öğrencilerimizin kafasında staj ve iş imkânları soru işareti oluşturur. Bu amaçla yıl içerisinde düzenlediğimiz sektörel toplantıların ilkini de 27 Eylül Salı günü Novara Soft firması ile gerçekleştirdik. Firma yöneticileri ve çalışanları bölümümüzü ziyaret ederek, Bodrum’da yazılım ve oyun sektöründeki iş ve staj olanaklarını kendi projelerinden örnekler vererek anlattılar. Yarım saat olarak planlanan etkinlik öğrencilerimizin ilgisi nedeniyle 1 saatte tamamlanabildi.   
 

Son Güncelleme Tarihi : 04.10.2022 10:25 Okunma Sayısı : 465

Son Haberler