Bölümümüz ESEC/FSE 22'ye Katıldı

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Savaş Öztürk, “Gamification of Exploratory Testing Process” başlıklı bildirisini, yazılım mühendisliği alanında dünyanın en itibarlı konferanslarından olan ve 14-18 Kasım 2022 tarihleri arasında Singapur’da düzenlenen, The ACM Joint European Software Engineering Conference and Symposium on the Foundations of Software Engineering (ESEC/FSE)’de sundu. Konferansta sunulan bildiriler ACM (Association for Computing Machinery) Digital Library’de yayınlanacak ve Web of Science Conference Proceedings Citation Index-Science (CPCI-S)’da taranacaktır.  
Konferans kapsamında bu yıl ilk defa düzenlenen ve bildiri kabul oranı %37 olarak gerçekleşen “Gamification in Software Development, Verification, and Validation” adlı çalıştayda, kabul edilen bildirilerin yanı sıra “yazılım mühendisliğinde oyunlaştırma” konusunun öncülerinden Prof.Dr.Gordon Fraser, keynote konuşması ile son çalışmalarından örnekler göstermiştir. Çalıştayın kapanış etkinliğinde, oyunlaştırmada octalysis metodolojisi özetlenerek katılımcıların yazılım mühendisliğinde deneyimledikleri oyunlaştırma pratiklerini ölçen bir anket çalışması yapılmıştır.
ACM (Association for Computing Machinery), bilgisayar bilimleri alanındaki en eski mesleki kuruluştur. 1947'de kurulmuş, günümüzde 80.000 üyeye ulaşmıştır. Mesleki ve akademik yayınları ile toplantı faaliyetlerinin yanı sıra, bilişim dalının en önemli ödülü kabul edilen Turing Ödülü'nü vermesiyle de bilinir. Bilgisayar bilimleri alanında etki faktörü en yüksek akademik dergiler, ACM Dijital Kütüphanesi’nde yayınlanmaktadır. 
Bildiri linki için tiklayiniz.
 

Son Güncelleme Tarihi : 22.11.2022 17:15 Okunma Sayısı : 361

Son Haberler