BÖLÜM HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Bu sayfada yeni açılan bölümümüz hakkında en çok sorulan ve merak edilen soruları cevaplayacağız.

1) Eğitim Dili, % 30 İngilizce olacaktır. Bu nedenle bir yıllık İngilizce hazırlık eğitiminden sonra alan derslerinin %30'u İngilizce olarak verilecektir.
İngilizce düzeyi iyi olan öğrencilerimiz yeterlilik (proficiency) sınavında başarı gösterirlerse öğrenimine 1. sınıftan başlayacaktır. Bu yıl ilk defa öğrenci alınacağı için hazırlık sınıfını geçecek öğrenciler için, 20 öğrencilik laboratuvar ve derslik hazır durumda olacaktır.

2) Lisans eğitimi ilk etapta örgün eğitim şeklinde planlanmıştır. İkinci öğretim mevcut değildir.

3) 2021-2022 eğitim öğretim yılında 30 öğrenci alınacaktır.

4) Mezunlarımızın potansiyel istihdam alanları aşağıdaki gibidir:

Dijital Oyun Tasarımı bölümü mezunları öncelikle dijital oyun geliştirme şirketlerinde kolaylıkla iş bulabilmektedir. Bunun yanı sıra mezunlar, ciddi oyunlar alanında eğitim amaçlı oyun geliştiren savunma sanayi ve medikal oyunlaştırma şirketlerinde ve her türlü simülasyon geliştirme şirketinde kolaylıkla iş bulma olanağına sahiptir. Oyun ihracatının ve simülasyon şirketlerinin, dolayısı ile de devlet desteklerinin bu şirketlere olan katkılarının artması üzerine sektörde ciddi anlamda nitelikli çalışan açığı ortaya çıkmış ve rekabet ortamının arttığı gözlemlenmiştir. Bu bölümü açmaktaki amacımız, emsallerinin benzeri şekilde tasarım sürecini öğretmek ancak farklı olarak yazılım ve robotik ağırlıklı derslerle de eğitimi pekiştirmektir. Mezun öğrencilerimiz iyi bir oyun tasarımcı, oyun yazılımcısı ve oyun dünyası yaratıcısı olarak bu bölümden mezun olacaklardır.


5) Mezunlarımız aşağıdaki becerilere sahip olacaktır:
  • Bilgisayar bilimi, yazılım mühendisliği ve oyun programlama alanındaki kompleks problemlerin çözümü için gerekli araçların ve tekniklerin kullanılması
  • Oyun programlama için gereksinim duyulan programlama dilini temiz ve etkili kullanma ve yazma, ve ilgili programlama standartlarına uyma.
  • Çoklu-platformlar, çoklu-ortamlar ve çoklu-komponentler için oyun geliştirme esnasında yazılımsal mimariye uyma
  • Yapay zeka, ağ programlama, 2 ve 3 boyutlu grafik kavramlarını içeren bir oyun geliştirebilme.
  • Tasarımın niteliklerine hakim, kreatif yapının ön planda olduğu yaklaşıma sahip olma.
  • Bir oyun takımının parçası olma, teknik ve teknik olmayan iletişim teknikleri kullanma ve ürün çıkartma.
  • Oyun geliştirme süreci sonrasında gerekli testlerin etkili bir şekilde tasarımını yapma.
  • Oyun geliştirme alanı için gerekli günümüz trendlerini ve araştırma kaynaklarını yakından takip etme.
  • Oyun kavramının felsefi altyapısını irdeleme ve bu alanda akademik çalışma gerçekleştirme.
  • Oyun tasarımı üzerine yenilikçi bir bakışa sahip olma ve dünya standartlarına uygun bir vizyon geliştirebilme.
  • Oyun tasarımına yönelik güncel teknolojileri etkin biçimde uygulama ve bu beceriyi yazılım bilgisiyle bütünleştirebilme.

6) Stajlar:

Bölüm 2 adet yaz stajı içermektedir. Öğrencilerin her bir stajda en az 30 iş günü bir firmada veya firma bulamaması durumunda bir akademisyen desteğinde bir projede oyun geliştirme üzerine staj yapması ve geçer not alması gerekmektedir.Staj, oyun geliştirme ve simülasyon sistemleri üzerine çalışan küçük, orta, büyük ölçekte yada start-up olan herhangi bir firmada yapılabilir.

7) Uygulamalı eğitimler, bilgisayar laboratuvarlarında, robotik atölyelerinde ve grafik tasarım atölyelerinde uzman akademisyenler eşliğinde derslerin bir parçası olarak gerçekleştirilecektir.

8) Bölümümüz MSKÜ Bodrum yerleşkesindedir. Yerleşke Bodrum yarımadasının tam ortasında bir cazibe merkezi olan Ortakent'te yer almaktadır. Bodrum'un en büyük alışveriş merkezleri (Metro, Carrefour, Midtown, Decathlon, Tesco vb.) Ortakent bölgesinde konuşludur. Ayrıca Ortakent mahalle merkezinde çok sayıda market ve işyeri bulunmaktadır. Bodrum Tapu Müdürlüğü, SGK Müdürlüğü gibi önemli devlet kurumları ile Acıbadem Hastanesi gibi önemli sağlık kuruluşları da Ortakent'tedir. Yerleşke Üniversite Cad. üzerindedir, ulaşım ve konaklama imkanlarının iyileştirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Yerleşkenin Ortakent ve Yahşi Yalısı ile Ortakent köy merkezini gören deniz ve dağ manzarası eşsiz olup, denize ve köye ulaşımı kolaydır. Yerleşke içerisinde spor alanları, konferans merkezi ve yemekhane mevcuttur.

9) Bölümüzü diğer Dijital Oyun Tasarımı bölümlerinden ayıran özellikler:
- İlk ve tek devlet üniversitesi Dijital Oyun Tasarımı bölümü olması
- Heykel, Resim, Seramik, Sahne Sanatları ve Grafik gibi dallardan oluşan zengin sanatçı ve akademisyen kadrosu ile çalışma imkanı, multidisipliner çalışmalara uygunluk
- Programlama ve Robotik derslerinin fazlalığı ve tercih eden öğrencilere programlama odaklı eğitim sunulması
- Bilgisayar mühendisliği ve bilimleri, görsel tasarım, eğitim, bilgisayar grafikleri ve matematik gibi alanlarda uluslararası çalışmaları olan özel sektör, devlet sektörü, proje geliştirme ve akademik tecrübesi olan akademik kadro
- Halihazırda faal olan MSKÜ Dijital Oyun Tasarımı ve Teknolojileri yüksek lisans programının imkanlarından faydalanma
- Yazıyla ve kışıyla ayrı güzel, ülkenin en gözde turizm merkezinde rüya gibi bir öğrencilik imkanı

10) Üniversite sınavında AYT Sayısal puanı ile öğrenci alınacaktır.

Soru işaretleriniz varsa iletişim kurmaktan çekinmeyiniz.